Oprichtingsakte Culturele Alliantie Barendrecht officieel getekend

BARENDRECHT – Maandag 5 januari 2015 is bij notariskantoor Van Spreeuwel de officiële oprichtingsakte van de Culturele Alliantie Barendrecht getekend. De Culturele Alliantie is een initiatief van enkele betrokken Barendrechters die tot doel hebben de kunst- en cultuurinstellingen in Barendrecht met elkaar te laten samenwerken en met elkaar te verbinden. Hierdoor verwacht de Culturele Alliantie Barendrecht het bloeiende culturele klimaat in Barendrecht niet alleen te behouden maar juist ook waar mogelijk uit te breiden.

Er is bewust gekozen voor een stichtingsvorm voor de Culturele Alliantie die tot stand is gekomen nadat vorig jaar op initiatief van Theater Het Kruispunt een startbijeenkomst werd gehouden met een aantal culturele organisaties uit Barendrecht. Omdat hun reacties overwegend positief waren is een werkgroep gevormd en nadat in december bleek dat twee derde van de organisaties zich kon vinden in de doelstelling was de formele oprichting van de Culturele Alliantie een logische volgende stap.

De Culturele Alliantie heeft als credo ‘Samen Maakt Sterk’.

De plannen zullen onder meer bestaan uit het organiseren van een cultureel café met themabijeenkomsten. Andere activiteiten zullen bestaan uit een bijdrage leveren aan het gemeentelijk cultuurbeleid, en daarmee het bevorderen en in stand houden van een bruisend cultureel klimaat in Barendrecht.Neem voor informatie gerust contact op. Dit kan door een mail te sturen naar: secretariaat@culturele-alliantie-barendrecht.nl

Foto: Het stichtingsbestuur met de notaris v.l.n.r. staand: notaris Van Spreeuwel, André Nijenhuis, Annemiek den Boer, zittend: Jurriën Bunk, Ed Mol, Martin WildeboerBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »