Terugblik Bethlehem in Barendrecht 2014

BARENDRECHT – [Foto’s] In de wijk Ter Leede en bij De Kleine Duiker werd vrijdagavond 19 december de derde kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht’ gehouden. Inwoners van Barendrecht startten bij de CSG Calvijn Het Groene Hart met de oproep van de Heraut en de Inschrijving in het Romeinse Rijk. Alle inwoners moesten worden ingeschreven in zijn Rijk.

Kersttaferelen

Elk tafereel beeldde de geschiedenis ten tijde van Keizer Augustus uit. Lichtjes en vuurpotten markeerden de route en de taferelen. ‘Reizigers’ waren aan het inpakken voor de grote reis naar Bethlehem. De wandelaars werden in een tunneltje gehinderd door twee tollenaars die dinaries wilden zien in naam van keizer Augustus. De Schriftgeleerde, ds. C. Romkes, hield bij de huifkar een vlammend pleidooi dat het echt waar is dat de Ster aan geeft dat er een bijzonder Kind is geboren. Het werd in het boek Jesaja voorspeld en het staat in de boekrol geschreven. Maar ook dat de mensen goed voor elkaar moeten zorgen.

Bethlehem: De Kleine Duiker

De Kleine Duiker was veranderd in Bethlehem. Twee sjofarblazers lieten weten dat er in Bethlehem iets heel bijzonders is gebeurd. Daar waren de herders, de schapen, de engelen, een volle herberg en natuurlijk de stal met Jozef en Maria en samen zongen zij van het geboren Kind.

Eenmaal Bethlehem verlaten, op weg naar Jeruzalem. Het laatste tafereel, Herodes en de Wijzen, werd in Calvijn Het Groene Hart gespeeld, door leerlingen van Focus Beroepsacademie.

Stroomstoring

Om 19.50 uur gaat in de hele wijk het licht uit vanwege een stroomstoring. De elektrische verlichting en geluidsversterking bij meerdere taferelen viel weg. Even is er verwarring bij de vrijwilligers en bij de ongeveer 900 wandelaars. Het Engelenkoor en Jozef en Maria zongen en speelden verder bij het licht van smartphones. Alle wandelaars zagen ineens een prachtige sterrenhemel en de lampions van de kinderen. Ook in Calvijn Groene Hart was de stroom uitgevallen. Het tafereel van Herodes en de Wijzen kon doorgaan vanwege de noodverlichting in het gebouw. Bij kaarslicht werd in de aula chocomel gedronken en was er de ontmoeting en herkenning van en met de wandelaars.

Vrijwilligers

De organisatie Hart voor Barendrecht kijkt met 100 vrijwilligers terug op een geslaagd event. Met dank aan Stichting Samenspel Barendrecht, de Kleine Duiker, Focus Beroepsacademie en CSG Calvijn Het Groene Hart. Zie voor meer info en foto’s hartvoorbarendrecht.nl

Foto: Berth van der Waal

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »