19 december: Kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht

BARENDRECHT – Op vrijdag 19 december wordt voor de 3e keer op rij de Kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht gehouden. Tijdens de wandeling van ongeveer een uur komen de wandelaars langs een vijftiental taferelen die het Kerstverhaal uitbeelden.

Het is sfeervol omdat er langs de hele route waxinelichtjes branden en de taferelen gespeeld worden door verklede mensen. Zij spelen mensen die leefden ten tijde van Keizer Augustus, die bevel gaf dat iedereen moest worden ingeschreven. Naast de inschrijving in het Romeinse Rijk worden ook taferelen gespeeld als de herberg, de Wijzen, koning Herodes, de herders, het engelenkoor en de stal.

Onderweg zijn er langs de route ook tollenaars, reizigers, vertellers en sjofar blazers te vinden. Aan het eind van de wandeling is er warme chocomel voor iedereen.

Meewandelen

De wandeling begint tussen 18.30 en 19.30 uur bij CSG Calvijn Het Groene Hart, Haarspitwei 11 in Barendrecht. De wandeling is 2 1⁄2 km lang en duurt ca. één uur. Iedereen is van harte welkom om mee te doen aan de kerstwandeling. De route is op verharde paden, zodat het voor kinderwagens en rolstoelen goed te berijden is. Volwassenen betalen € 1.- inschrijfgeld, kinderen zijn gratis. Het is leuk als alle kinderen een lampion mee nemen.

Bethlehem in Barendrecht wordt georganiseerd door Hart voor Barendrecht, in samenwerking met Stichting Samenspel Barendrecht, de Kleine Duiker, Focus Beroepsacademie, CSG Calvijn Het Groene Hart en wordt gesponsord door Albert Heijn. Vrijwilligers zijn nog van harte welkom! Info: Loek van Doorn, tel. 0180-622296.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »