Kunstwerken van kinderen onthuld bij opening Kunstroute Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Zaterdag 4 oktober 2014) en morgen (Zondag 5 oktober 2014) vindt de KunstRoute plaats in Barendrecht. Als startschot hiervan werden vanochtend (Zaterdag 4 oktober 2014) de kunstwerken van kinderen uit Barendrecht onthuld.

Een brug door een tunnel

De kinderen hebben voor het project schilderijen gemaakt die in de tunnel komen te hangen van de Voordijk (onder de A29 door). De kunstwerken zijn bedoeld om het centrum van Barendrecht hechter te verbinden met het deel Carnisselande. Vandaar dat er is gekozen voor de tunnel aan de Voordijk: één van de doorgangen van het centrum naar het Carnisselande deel.

Opening

Vanochtend om elf uur werd de Kunstroute door wethouder Monhemius-van der Veen geopend en de kunstwerken in de tunnel onthuld. Naast het gezamenlijk bekijken en bespreken van de kunst was er een zangeres aanwezig die de kinderen bedankte voor hun inzet. Ze ontvingen een mooie zonnebloem als dank.

Zie hier hoe de tunnel er enkele maanden geleden nog uit zag.

Project

Het project is een samenwerkingsproject met kinderen van Stichting Kinderopvang Barendrecht (SKB) en Barendrechtse kunstenaars. De Kunstexpress van Humanitas-DMH leverde ook enkele kunstpanelen voor de decoratie van de tunnel. De basistekening is gemaakt door Peter Krawzick.

Lees hier meer over het project: Een brug door een tunnel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »