BARENDRECHT – Op zaterdag 4 oktober opent wethouder Monhemius-van der Veen om 11.00 uur op feestelijke wijze het kunstproject in de tunnel aan de Voordijk. De tunnel onder de A29 is vanaf nu opgevrolijkt met beschilderde panelen, gemaakt door kinderen van de Stichting Kinderopvang Barendrecht (SKB), 3 basisscholen en cliënten van Humanitas DMH. Uiteraard zijn deze kunstenaars bij de officiële opening aanwezig, waarop mezzosopraan Desiree van Daalen een prachtig lied zingt. U bent ook van harte welkom! De officiële opening is tevens de aftrap van de Barendrechtse KunstRoute.

Het kunstproject met de naam ‘Een brug door een tunnel’ is een samenwerking tussen SKB, Wijkregie en Humanitas DMH. Dit initiatief vanuit de SKB is een eerste aanzet tot het ‘kunstificeren’ van de tunnel aan de Voordijk. De insteek is het leggen van verbindingen. Met het project wordt een brug geslagen tussen inwoners en bedrijven van oud-Barendrecht aan de ene kant van de tunnel en Carnisselande aan de andere kant.

Prachtig geheel

De kunstenaars legden met hun kunstpaneel vast wat zij zo leuk en bijzonder vinden aan Barendrecht. Dat ziet u terug in de verschillende sfeerimpressies in de tunnel. Graffiti- artiest Peter Krawzik ging ter plekke aan het werk met een basistekening. Deze biedt ruimte voor 18 panelen, elk met een lengte van meer dan een meter. Samen vormen de kleurige creaties een prachtig geheel in de tunnel.

Hard gewerkt

Van de zomer hield de SKB kunstwedstrijden, waaraan de kinderen van de opvang mee mochten doen. De afgelopen weken werkten de winnaars hun ideeën uit op 3 locaties van de SKB. Vanuit de basisscholen de Trinoom, de Schaepmanschool en de Tweemaster ging een drietal winnaars aan de slag in het tijdelijke ‘Atteljee’ in ODS De Dubbeldekker. Daar vertrouwden zij hun bijzondere ontwerpen toe aan de kunstpanelen. De leeftijd van de kinderkunstenaars varieert van 5 tot 11 jaar. Ook in het atelier van de Kunstexpress van Humanitas DMH is hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben.

Gezamenlijke inzet

Activiteitencoördinator Carola Winter (SKB) is zeer tevreden met het resultaat: “De samenwerking met de gemeente was uitstekend. Wijkregisseur Martin Wildeboer heeft ons ondersteund bij het bedenken van het project en het leggen van contacten met de verschillende schakels. Dankzij onze gezamenlijke inzet is het project een succes geworden!

Opening KunstRoute

De officiële opening van de tunnel valt samen met de opening van de Barendrechtse KunstRoute. Dit evenement wordt dit jaar op 4 en 5 oktober gehouden. ‘Een brug door een tunnel’ ondersteunt de KunstRoute letterlijk met een kunstzinnige tunnel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »