Eerste trappen NS-station Barendrecht worden hersteld, meer reparaties afhankelijk van budget

BARENDRECHT – Vanaf volgende week maandag (6 oktober) worden in opdracht van ProRail trappen bij het treinstation hersteld. Het gaat om de trappen langs de nooduitgang van de HSL-spoortunnel ter hoogte van sportpark de Bongerd. Deze zijn behoorlijk verzakt. De trappen worden gedeeltelijk verwijderd en vernieuwd. De werkzaamheden zijn maandag 7 november 2014 afgerond.

Tijdstip werkzaamheden

Er wordt dagelijks tussen 07:00 en 16:00 uur gewerkt aan de trappen. Ze zijn tijdens de werkzaamheden niet begaanbaar en afgesloten met bouwhekken. Voetgangers worden zowel bij het station als bij de Bongerd geïnformeerd over de afsluiting en via de wijk omgeleid.

Verzakte trappen

Naast de trappen ter hoogte van de Bongerd zijn er nog 3 andere trappen bij het station verzakt. Al die trappen moeten vervangen worden. De nieuwe trappen komen op een betonnen element te liggen dat op de nooduitgangen rust. Dit is een kostbare ingreep. In overleg tussen ProRail en de gemeente is daarom besloten eerst een van de trappen te herstellen. Er is gekozen voor de trappen bij de Bongerd, omdat deze de verbinding zijn naar het sportpark. Zodra ProRail budget heeft zullen de overige trappen ook worden hersteld.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »