Fietsen, station Barendrecht

BARENDRECHT – Op de openbare weg rondom het NS-station staan sommige fietsen langdurig gestald. Binnenkort verwijdert de gemeente deze fietsen, omdat zij niet opgehaald worden. Aangezien het niet duidelijk is wie de eigenaar is, beschouwen wij de fietsen als een gevonden voorwerp (zie artikel 5:5 Burgerlijk Wetboek). Heeft u daar al langere tijd een fiets staan? U kunt deze tot en met 13 oktober weghalen.

Ziet u iemand fietsen verwijderen rondom het NS-station en twijfelt u of dit iemand van de gemeente is? Vraag diegene om een legitimatiebewijs. Onze gemeentemedewerkers kunnen zich legitimeren.

Opslag fietsen

De gemeente slaat de fietsen 3 maanden op bij het afvalaanbiedstation aan de Londen 15. U kunt in die periode langskomen van maandag tot en met donderdag van 7.30 uur tot 15.00 uur of voor meer informatie bellen naar telefoonnummer 14 0180. Van fietsen die na 3 maanden niet door de eigenaar zijn opgehaald, doet de gemeente afstand.

Voorwaarden ophalen

Wanneer u de verwijderde fiets gaat ophalen bij het afvalaanbiedstation moet u bewijzen dat de fiets van u is. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een passende fietssleutel of een aankoopbewijs mee te nemen. Verder moet u uw legitimatiebewijs laten zien.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »