Kilweg, Barendrecht

BARENDRECHT – Wie de afgelopen week vanuit Carnisselande richting Rotterdam of Barendrecht-Centrum reed, heeft het vast al gemerkt. De belijning op de Kilweg is aangepast om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De aangebrachte doorgetrokken strepen zorgen ervoor dat automobilisten eerder dan voorheen een keuze moeten maken voor de richting Rotterdam (A29) of Barendrecht-Centrum. Op het laatste moment nog van baan wisselen, omdat er bijvoorbeeld file op de A29 staat, is niet meer mogelijk.

Rijstrookscheiding

Regelmatig ontving de gemeente klachten over het ontbreken van een rijstrookscheiding op de Kilweg komend vanuit de richting Carnisselande. Door het ontbreken hiervan mocht het verkeer van baan blijven wisselen met overlast, ergernis en soms een aanrijding tot gevolg.

Verbetering Verkeerswethouder

Jeroen Gebben is blij met de verbeterde verkeerssituatie. “Door aanpassing van de belijning is de situatie niet alleen een stuk veiliger, maar ook veel overzichtelijker geworden.

Bekeuring

Met de politie is afgesproken dat zij de Kilweg de komende periode extra in de gaten houden. Wie de doorgetrokken streep kruist, kan een bekeuring verwachten. Naast de lijnen op de weg zijn tevens vooraanduidingsborden geplaatst.

Wie BarendrechtNU volgt weet dat er met enige regelmatige kleine en grote aanrijdingen plaatsvinden op de Kilweg.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »