Nieuwbouw Talmaweg officieel van start

BARENDRECHT – Vanmiddag (Donderdag 16 februari 2023) startte Patrimonium Barendrecht officieel met de nieuwbouw van twintig duurzame, energieneutrale eengezinswoningen aan de Talmaweg; vijftien woningen aan de zuidzijde en vijf  woningen aan de noordzijde. Wethouder Lennart van der Linden kondigde officieel de bouw aan met het onthullen van het bouwbord.

In 2006 zijn de acht woningen aan de zuidzijde van de Talmaweg gesloopt. De vijf kleine woningen aan de noordzijde zijn in 2022 gesloopt omdat ze niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd. Na jarenlang plannen maken, plannen aanpassen en plannen herzien is inmiddels de grond bouwrijp en start Waal nu officieel met de bouwwerkzaamheden. “Het heeft even geduurd, maar dan krijg je ook wel iets moois! Met de bouw van deze twintig energiezuinige en toekomstgerichte woningen bieden we twintig gezinnen een thuis in Barendrecht”, licht Peter Manders, directeur-bestuurder van Patrimonium Barendrecht, toe.

Woningen

De vierkamerwoningen zijn duurzaam, gasloos en volledig energieneutraal. Wethouder van der Linden geeft aan: “Het realiseren van betaalbare woningen vinden we heel belangrijk. Aan de Talmaweg gebeurt dat. Bovendien zijn de woningen van hoge kwaliteit, die goed passen binnen de wijk. Dat is goed werk van Patrimonium en Waal.

Steenhuis Bukman Architecten heeft bij het ontwerp rekening gehouden met de architectuur van de omgeving waarin de woningen komen. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de kap aan de voorgevel die doorloopt tot en met de eerste verdieping en de detaillering van het metselwerk van de woningen. Patrimonium verhuurt de woningen later dit jaar via Woonnet Rijnmond. De verwachte oplevering van de woningen is eind 2023.

Ter info: De verhuur van woningen zal later via Woonnet Rijnmond verlopen, neem daarom geen contact op met BarendrechtNU indien u interesse heeft in het huren van een woning; BarendrechtNU gaat hier niet over.

Over Patrimonium

Patrimonium Barendrecht vindt het belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen beschikbaar zijn. Door de bouw van extra woningen bieden we woningzoekenden een thuis in Barendrecht. En door te investeren in energiezuinige woningen, houden we de kosten voor het energieverbruik voor onze huurders zo laag mogelijk èn dragen we bij aan een beter milieu.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »