JOP op nieuwe locatie langs fietspad bij het zwembad geplaatst

BARENDRECHT – De Jongeren Ontmoetingsplaats (JOP) aan het Breslaupad wordt weggehaald. “Het college heeft hiertoe besloten omdat er weinig gebruik van wordt gemaakt“, zo meldt de gemeente in een persbericht

De JOP aan het Breslaupad wordt volgende week van de huidige locatie weggehaald. In diezelfde week vervangt deze relatief nieuwe ‘JOP container’ de oude container op het parkeerterrein van Sportpark de Bongerd. “Deze oude JOP wordt goed gebruikt, maar is na jarenlang gebruik in matige staat“, aldus het college: “Wij wensen ook in Carnisselande goede voorzieningen voor jeugd. En gaat hier de komende tijd over in gesprek en mee aan de slag.

Breslaupad

Het vorige college van B&W in Barendrecht kondigde half maart aan dat de JOP definitief langs het Breslaupad zou worden geplaatst, ongeveer een week voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op dit nieuws reageerde toenmalig lijsttrekker Lennart van der Linden (EVB) in verkiezingstijd al: “Die zal er niet lang meer staan.

Van der Linden (alsook Vermaat) werden op donderdagmiddag 7 april geïnstalleerd als wethouder. De vergunning voor de definitieve plaatsing van de JOP werd de ochtend voorafgaand aan deze wethouders installatie verleend, hierdoor was afgelopen periode onduidelijk of de plaatsing nu wel of niet definitief door zou gaan.

De JOP aan het Breslaupad zou in eerste instantie eigenlijk in de omgeving van de Bachlaan/basisschool de Draaimolen worden geplaatst, maar kwam na overleg met omwonenden uiteindelijk langs het Breslaupad.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »