Politieauto

BARENDRECHT – In de afgelopen weken zijn er minstens 14 gevallen bekend waarbij fietsers, wandelaars en iemand in een scootmobiel zijn bespuugd, bespoten met ketchup en met vloeistoffen. De politie meldt vandaag (Maandag 13 juni 2022) meer dan 10 meldingen te hebben ontvangen, afgelopen week ontving BarendrechtNU ook 4 meldingen (die niet allemaal bij de politie zijn gemeld door de melders)

De politie meldt dat het gaat om twee jongens op een grijskleurige scooter met blauwe kentekenplaat: “Uiteraard willen wij deze verdachten uit de anonimiteit halen, zodat zij de schade kunnen vergoeden aan de slachtoffers.

In gezicht spugen

Afgelopen vrijdagmiddag rond 14:30 uur werd een 64-jarige vrouw op het fietspad aan de Meerdewesingel (thv de tandarts/Avenue Carnisse) in het gezicht gespuugd door een jongen op een lichtgrijze scooter met opvallend felle koplamp. Het waren twee scooters met op beide scooters 2 personen zonder helm. De 2 scooters kwamen in tegenovergestelde richting op de vrouw af en spuugde -terwijl ze fietste- in haar gezicht.

Vloeistof

Zo’n 3 weken geleden kreeg een 65-jarige vrouw op het fietspad bij park Nieuweland (thv het basketbalveld) een vloeistof over zich heen gegooid. Een scooter met daarop 2 personen kwam van achter de vrouw op de fiets gereden en gooide een kleurloze zoete vloeistof over haar heen (mogelijk energiedrank).

Ketchup

Afgelopen zaterdag werden fietsers op het fietspad van de Middeldijk (tussen de Carnisse Veste en de IKEA) ook weer ondergespoten met tomatenketchup vanaf een grijs gekleurde scooter met 2 personen erop: “Een blonde en een donkere krullenbol, die het leuk vinden om mensen onder te spuiten (…) Verschillende mensen hebben ze lastig gevallen. Kentekenplaat dekken ze wel heel stoer af.

Een andere volger van BarendrechtNU: “Dit is mij zaterdag 4 juni op de Middeldijk vlakbij het Ikea tunneltje ook overkomen. De donkere krullenbol heeft op mij gespuugd en de blonde bijrijder gooide water op mij. Ik had gelukkig mijn capuchon op.

Op het bericht van de politie reageren ook diverse personen die zijn onder gespuugd, waaronder iemand die gisteren (Zondag 12 juni 2022) nog werd bespuugd vanaf een scooter: “Gistermiddag nog op het fietspad Middelweg. Twee helden op de bekende zwarte scooter reden langs mij en een fietser achter mij en beide zijn we bespuugd. Te bizar voor woorden en ronduit smerig.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »