Herstelwerkzaamheden rond sinkholes bij station Barendrecht

BARENDRECHT – Bij station Barendrecht wordt nog steeds gewerkt aan het herstel van de twee sinkholes. Op woensdag 25 mei ontstonden twee sinkholes/gaten in de weg onderaan de op/afrit van het parkeerdek aan de oostzijde van het station. De weg werd direct met hekken afgesloten.

De betreffende weg is in beheer van de gemeente Barendrecht en die is dan ook verantwoordelijk voor het herstel. Vlak na het ontdekken zijn er hekken geplaatst, hier was enige tijd nog een doorgang beschikbaar, maar dit bleek niet de bedoeling, zo liet de gemeente vorige week weten: “De gehele oprit is afgesloten omdat we moeten onderzoeken tot hoever de Sinkhole onder het asfalt doorloopt. De hekken waren door omstanders open gezet, maar deze hebben we inmiddels met klemmen vast gezet.

Herstel

Afgelopen week hebben er (herstel)werkzaamheden plaatsgevonden op de op/afrit van het parkeerdek. De gemeente onderzoekt de oorzaak van de verzakking. Det verzakte stuk asfalt wordt weggehaald en tijdelijk opgevuld met straatstenen zodat de op/afrit weer toegankelijk wordt voor het verkeer.

Eerdere verzakkingen

De afgelopen 2 jaar hebben de gemeente en ProRail gezamenlijk onderzoek verricht naar verzakkingen aan de westkant van de spoortunnel. ProRail in een reactie hierop: “We hebben tot nu toe nog geen reden om aan te nemen dat deze in relatie staan met het sinkhole dat nu is ontstaan, aangezien dit op een andere plek, aan de andere kant van het station, op gemeentelijke grond is. Deze zijde naast het station is destijds niet meegenomen in het onderzoek.

ProRail heeft eerder wel zelf onderzoek gedaan op plekken ín de tunnelbuizen: “De resultaten uit dit onderzoek lieten geen verzakkingen of lege ruimtes in en onder het spoor zien, waardoor hier ook geen maatregelen genomen hoeven te worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »