Sinkholes bij oprit parkeerdek station Barendrecht, op/afrit afgesloten

BARENDRECHT – [Foto’s] De op/afrit aan de oostzijde van het parkeerdek bij station Barendrecht is momenteel afgesloten vanwege twee sinkholes. Verkeer kan vanaf het Zuideinde niet het parkeerdek op of af, op de weg zijn hekken geplaatst.

In de bocht onderaan de oprit is een sinkhole van zo’n 2-3 meter breed ontstaan. Enkele meters verderop is te zien dat er scheuren in het weggezakte asfalt zitten, vermoedelijk nadat de grond eronder ook is weggezakt. De gaten zijn afgedicht met hekken.

Verzakkingen

De andere kant van de spoortunnel was sinds begin 2020 over anderhalve kilometer lengte afgezet met hekken rond het talud: Er is sprake van verzakkingen. De afgelopen 2 jaar is er onderzoek gedaan en in de zomer van 2021 werd gemeld dat de hekken langzaam aan weg zouden worden gehaald waar dit veilig kon. Uit onderzoek bleek namelijk dat er verzakkingen rond 18 nooduitgangen zaten. Een definitieve oplossing zou nog wel jaren langer kunnen duren.

De sinkholes die nu zijn ontstaan zitten ook rond een nooduitgang. Het is niet bekend of deze kant van de tunnel ook onderdeel was van het eerdere onderzoek naar verzakkingen door de gemeente Barendrecht en ProRail (navraag staat uit) . De hekken zijn zo rond de gaten en het gescheurde asfalt geplaatst zodat er nog wel gebruik kan worden gemaakt van de nooduitgang in geval van een calamiteit in de spoortunnel.

Ook is er (door te spookrijden) nog een doorgang mogelijk via de op/afrit van het parkeerdek, maar deze is niet bedoeld voor autoverkeer en is uitsluitend als doorgang voor de hulpdiensten beschikbaar (ook hierover staan nog vragen uit).

Artikel nav tip over de gaten via: LotteBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »