Werkzaamheden nieuwbouwwoningen Mr. Lohmanstraat

BARENDRECHT – Afgelopen week stonden de eerste 31 nieuwbouwwoningen aan de Mr. Lohmanstraat op Woonnet Rijnmond. Woningcorporatie Patrimonium heeft vandaag (Maandag 28 maart 2022) bekendgemaakt dat hierop 550 mensen hun interesse kenbaar hebben gemaakt door op een woning in het complex te reageren.

In totaal worden er 93 woningen aangeboden. Dit eerste complex gaf prioriteit aan 55-plussers, bij de andere twee blokken van weer ieder 31 woningen zal dit niet het geval zijn.

Veel interesse

De eerste woningen stonden van donderdag 24 tot zondagavond 27 maart op Woonnet Rijnmond. Van de 550 reacties kwamen er 245 reacties van inwoners uit Barendrecht, daarvan voldeden er 61 aan de gestelde voorwaarden (leeftijd/inkomen/samenstelling bewoners). De 305 andere woningzoekenden kwamen uit een andere gemeente dan Barendrecht, van hen voldeden 194 woningzoekenden aan de voorwaarden. Patrimonium verhuurt de eerste 31 levensloopvriendelijke woningen met voorrang aan 55-plussers.

De verhuur van het tweede blok start op maandag 11 april en het derde blok plaatst Patrimonium vanaf vrijdag 6 mei op de site van Woonnet Rijnmond. Voor deze woningen geldt geen minimale leeftijd van 55 jaar. Het gaat in beide blokken om 15 tweekamerwoningen en 16 driekamerwoningen. De woningen hebben een kale huurprijs van € 633,25. Door servicekosten en andere voorschotten komt hier ongeveer 70 tot 90 euro per maand bovenop.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »