Nieuwe inrichting van parkeerterrein aan het Achterom: Nieuwe indeling, meer openbaar groen

BARENDRECHT – Donderdagavond om 20.00 is de verhuur van start gegaan van de eerste 31 sociale huurwoningen aan de Mr. Lohmanstraat in Barendrecht. De woningen (70-83m²) worden aangeboden via Woonnet Rijnmond. Op deze eerste woningen kan tot zondag 27 maart 20.00 uur worden gereageerd.

Het gaat hierbij om de appartementen op de hoek van de Mr. Lohmanstraat en de 2e Barendrechtseweg (tegenover de parkeergarage van de Albert Heijn). Dit eerste gebouw bestaat uit 7 tweekamerwoningen en 24 driekamerwoningen. Deze appartementen zijn levensloopvriendelijk, energiezuinig, gasloos en duurzaam. Deze woningen verhuurt Patrimonium we met voorrang aan 55-plussers.

Ook voor 55-min huurders

Voor de andere 2 blokken met woningen wordt geen minimale leeftijd van 55 jaar gehanteerd. Deze worden op maandag 11 april en op vrijdag 6 mei op Woonnet Rijnmond geplaatst. Het gaat daarbij in beide gevallen om 15 tweekamerwoningen en 16 driekamerwoningen. De volgorde wordt bepaald op basis van inschrijfduur bij Woonnet Rijnmond.

De reactietermijn is telkens drie dagen. Voldoet u aan de gestelde voorwaarden? Dan maakt u kans op een nieuwbouwwoning aan de Mr. Lohmanstraat:

  • Een huishouden van 2 personen en inkomen t/m € 32.675,- per jaar of
  • Een huishouden van 1 persoon en inkomen t/m € 24.075,- per jaar
  • Voorrang voor 55-plussers zonder meeverhuizende kinderen

Woningen

De woningen worden geclusterd geadverteerd. Per aangeboden woongebouw zijn er 2 clusters (= type woningen):

  • twee- en driekamerappartementen met een kale huurprijs van € 633,25 met voorrang voor Barendrechters
  • twee- en driekamerappartementen met een kale huurprijs van € 633,25

Hier komen nog voorschotten voor servicekosten bij voor onder andere het elektraverbruik van de algemene ruimten (verlichting, lift), schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes, de glasverzekering, het ontstoppingsfonds en de zonnepanelen voor elektriciteit en warmte. Deze kosten liggen rond de € 70 voor de begane grond woningen en rond de € 90 voor de woningen op de verdiepingen.

Patrimonium: “Nodigen we u uit voor een intakegesprek, dan kunt u op dat moment uw voorkeur voor een specifieke woning doorgeven. Wij proberen dan zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen.

Gebouw

Op het dak van het appartementengebouw zijn PVT-panelen geplaatst (=energie en warmte opwekking). Deze panelen voorzien grotendeels in de energieopwekking voor de woning en het gebouw: de elektriciteit in de woning, de algemene ruimten en voor de lift. Daarnaast zorgen de panelen ook voor de vloerverwarming, de koeling en het warm tapwater.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »