Sporthal Waterpoort (Carnisselande, Barendrecht)

BARENDRECHT – De gemeente zal -indien nodig- sporthal Waterpoort in Carnisselande gebruiken voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Verenigingen en scholen die gebruik maken van de sporthal kunnen vanaf vandaag (Woensdag 16 maart 2022) al geen gebruik meer maken van de hal, de gemeente houdt er rekening mee dat de hal op (zeer) korte termijn mogelijk al moet worden ingericht als noodopvanglocatie.

Gebruikers van de sporthal konden gisteren (Dinsdag 15 maart 2022) voor het laatst op de locatie terecht. Er werd rekening mee gehouden dat de sporthal vandaag (Woensdag 16 maart 2022) al zou worden ingericht als noodopvanglocatie, maar de gemeente heeft vanochtend (Woensdag 16 maart 2022) laten weten dat een verzoek hiervoor van de Veiligheidsregio (vooralsnog) niet is ingediend.

Zie ook: Barendrecht bereidt zich voor op opvang van 100 Oekraïense vluchtelingen, 17 maart info avond

Korte termijn

In de regio Rotterdam Rijnmond worden op korte termijn 2000 vluchtelingen verwacht, die door de Veiligheidsregio over de gemeenten worden verdeeld. Wanneer de regio een beroep doet op Barendrecht dan wordt deze opvang georganiseerd in sporthal Waterpoort. De Veiligheidsregio doet vandaag (Woensdag 16 maart 2022) nog geen beroep op de gemeente Barendrecht. Dit kan wel op korte termijn het geval zijn.“, aldus een woordvoerder namens de gemeente.

Eventuele updates volgen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »