Gemeentehuisplein (Binnenhof) Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft een projectgroep ingesteld die in beeld brengt wat er op de gemeente afkomt vanwege de oorlog in Oekraïne. De inzet van de projectgroep is in eerste instantie gericht op de opvang van vluchtelingen.

In de regio Rotterdam Rijnmond worden op korte termijn 2000 vluchtelingen verwacht, die over de gemeenten in de regio worden verdeeld. De gemeente Barendrecht verwacht daarvan ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen op te vangen.

Zie ook: Inzameling voor Oekraïne bij brandweer Barendrecht (maandag 14 maart)

Opvang en tolken

De gemeente Barendrecht onderzoekt of er (gemeentelijke) locaties zijn die tijdelijk kunnen dienen als opvanglocatie. De opvang van vluchtelingen organiseert de gemeente samen met Kees Silvis en Ans van de Wel, initiatiefnemers van de opvang van vluchtelingen bij  particulieren in Barendrecht. Tot nu toe hebben 25 gezinnen zich gemeld om vluchtelingen op te vangen.

De gemeente doet speciaal een oproep aan alle Oekraïense inwoners van Barendrecht om te ondersteunen als tolk.

Informatiebijeenkomst

In samenwerking met initiatiefnemers Kees Silvis en Ans van de Wel wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd op donderdag 17 maart in de Bethelkerk, Schaatsbaan 1,  van 20:00 tot 21:30 uur.

Iedereen die wil helpen in de opvang en organisatie is van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Oproep: wie kan en wil iets betekenen?

Er is veel initiatief vanuit de Barendrechtse samenleving om Oekraïense vluchtelingen te helpen, maar er is meer hulp nodig. Iedereen die vragen heeft en wil helpen kan dit melden via het formulier op de website barendrecht.nl en vanaf maandag 14 maart via het algemene telefoonnummer van de gemeente 14 0180.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »