FOTO'S: Sinterklaasintocht in Centrum Barendrecht

BARENDRECHT – Vorig jaar konden de traditionele Sinterklaasintochten in Barendrecht niet doorgaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Ook dit jaar leek het erop dat een Sinterklaasintocht niet mogelijk was. In de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge werden gisteravond (Dinsdag 2 november 2021) echter expliciet de Sinterklaasintochten genoemd als activiteit die doorgang kan vinden zonder een verplichte QR code.

De afgelopen dagen ontving BarendrechtNU diverse vragen over het wel of niet doorgaan van de Sinterklaasintocht(en) in Barendrecht. In dit artikel kun je de, voor zover nu bekende, informatie hierover vinden. Houd er rekening mee dat deze nog niet definitief is en kan wijzigen als de coronamaatregelen veranderen.

Sinterklaasoptocht

In Barendrecht wordt er op dit moment gekeken naar de mogelijkheid om één of twee Sinterklaasactiviteiten te organiseren rond de intocht. De informatie betreft voorlopig nog een plan, er is nog geen definitieve bevestiging dat het gaat lukken:

Op zaterdag 13 november staat een Sinterklaasoptocht gepland in Barendrecht. De organisator spreekt van een ‘Sinterklaas Parade’, omdat ‘stilstaande evenementen’ organiseren momenteel niet kan/lastig is. De optocht/parade verschilt van de eerdere intocht in die zin dat er niet één locatie is waar de activiteiten plaatsvinden. De Sint en Pieten zouden zich naar meerdere locaties verplaatsen en/of in optocht langs bepaalde locaties gaan.

Exacte tijden en locaties zijn nog niet bekend, maar de parade zou moeten gaan plaatsvinden van 13:00 tot 17:00 uur.

Carnisse Veste

Een woordvoerder van de Carnisse Veste laat weten dat er momenteel nog wordt gekeken naar de uitwerking van een mogelijke Sinterklaasintocht bij het winkelcentrum: Er wordt momenteel wel aan gewerkt, maar er is nog niets definitief. Het winkelcentrum laat meer weten zodra de plannen definitief zijn.

Artikelfoto: Archieffoto van de Sinterklaasintocht in Barendrecht in 2017Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »