Aanrijding op kruispunt 1e Barendrechtseweg; tegelijkertijd inzet van politiehelikopter

BARENDRECHT – Op vrijdagavond 5 februari 2021 vond een aanrijding plaats op het kruispunt van de 1e Barendrechtseweg met de Dierensteinweg. In deze periode was de avondklok (corona maatregel) nog van kracht. De aanrijding vond ‘s avonds rond kwart voor negen plaats, vlak voor het ingaan van de avondklok om 21:00 uur.

Een betrokkene van de aanrijding is nog steeds bezig met de afhandeling van het ongeval. Die avond reed een personenauto vanaf de Dierensteinweg de kruising met de 1e Barendrechtseweg over richting de Henry Dunantlaan. Tegelijkertijd reed een tweede personenauto ook het kruispunt op, maar deze sloeg af, en doorkruiste daarbij de rijrichting van de eerste auto. De voertuigen botsten op elkaar en raakten daarbij ernstig beschadigd.

Verkeerslichten

Eén van de bestuurders heeft volgens de andere bestuurder na het incident aangegeven door rood te zijn gereden. Later is deze verklaring ingetrokken, zo stelt één van de betrokken bestuurders. Eén getuige heeft op locatie kunnen verklaren dat één auto in ieder geval door groen is gereden op het kruispunt, maar er zijn nog geen getuigen bekend die hebben gezien of er iemand door rood is gereden.

Was u getuige van deze aanrijding? Heeft u gezien of/wie er door rood reed? Neem dan contact op met BarendrechtNU zodat uw informatie kan worden doorgegeven aan de betreffende betrokkene. Deze informatie kan helpen bij de afhandeling van de schade bij de verzekering.

Opmerking: Om mogelijke getuigen niet te beïnvloeden is in bovenstaande omschrijving niet aangegeven van welke partij welke verklaring is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »