Aanrijding op kruispunt 1e Barendrechtseweg; tegelijkertijd inzet van politiehelikopter

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Vrijdag 5 februari 2021) zijn twee auto’s met elkaar in botsing gekomen op het kruispunt van de 1e Barendrechtseweg met de Henry Dunantlaan. Politie en ambulance werden rond tien voor negen gealarmeerd. In de opgeroepen ambulance is een persoon gecontroleerd op letsel.

Rond 21:15 uur verscheen ook de politiehelikopter boven de incidentlocatie en het centrum van Barendrecht, dit betrof een zoekactie voor een ander incident.

Kruispunt

Beide auto’s liepen schade op aan de voorzijde en door de impact van de botsing zijn de airbags afgegaan. De beschadigde voertuigen stonden op het kruispunt waardoor passerend verkeer een klein stukje moest omrijden (via de rotonde Boerhaavelaan). Het ongeval vond vlak voor het ingaan van de avondklok plaats waardoor het relatief rustig was op de weg tijdens de afhandeling van het incident.

De politie heeft met de betrokkenen gesproken en de afstelling van de verkeerslichten gecontroleerd. Rond 22:00 uur zijn twee bergingsvoertuigen ter plaatse gekomen om de schadevoertuigen af te voeren. Na het reinigen van het wegdek is het kruispunt weer vrijgegeven.

Politiehelikopter

Terwijl de aanrijding op het kruispunt werd afgehandeld verscheen de politiehelikopter boven het centrum van Barendrecht. Niet veel later ging ook het grote zoeklicht aan en werd de 1e Barendrechtseweg aangestraald. Een inwoner die zijn hond aan het uitlaten was bleek melding te hebben gemaakt van mogelijk diefstal van een bouwplaats. Hij zag een busje parkeren bij de bouwplaats aan de Rijnstraat (De Heemraedt) waarna er, in het donker, ogenschijnlijk gereedschap het busje werd ingeladen. De man vertrouwde de situatie niet en belde direct de politie.

Binnen enkele minuten werd op hetzelfde kruispunt als waar het ongeval plaats vond een bestelbus met daarin 2 personen stilgezet door de politie. Achter het busje reed al een voertuig van een beveiligingsbedrijf. De politiehelikopter lichtte de situatie vanuit de lucht op, maar kon kort daarop weer vertrekken. Agenten hebben met de inzittenden gesproken, gegevens gecontroleerd en de inhoud van het busje bekeken, niet veel later mocht de twee hun weg weer vervolgen.




Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »