BARENDRECHT – Op 4 oktober 2013 ontving Barendrecht uit handen van de Roparunorganisatie 2 cheques met een totale waarde van € 35.000,-. De gemeente kreeg deze cheques omdat zij volgens de deelnemende teams in 2013 de op 1 na leukste Doorkomstgemeente was voor de route vanuit Hamburg (net als in 2012) en als genomineerde voor de leukste Doorkomstgemeente op de Parijsroute. Voor de besteding van dit geld zoekt de gemeente een goed Barendrechts doel dat te maken heeft met kanker. U kunt uw aanvraag tot 29 april indienen.

In Barendrecht komen de routes vanuit Parijs en Hamburg bij elkaar. Vanaf daar gaan alle sporters naar de Coolsingel.

Geld blijft voor mensen met kanker

De Stichting Roparun geeft een deel van haar donatiegeld uit aan steden die de leukste Doorkomst hebben georganiseerd. Voor de lopers en fietsers is het heel motiverend om door een gemeente te lopen waar ter ere van hun prestaties een feest wordt georganiseerd. In Barendrecht gebeurt dit in 2014 voor de zevende keer! En nu hebben wij voor het afgelopen jaar wederom de tweede prijs op de Hamburgroute gewonnen. De Stichting Roparun stelt voorwaarden aan de besteding van het gewonnen prijzengeld: het moet een lokaal doel zijn dat zich aantoonbaar inzet voor kanker. Zo blijft het geld dus beschikbaar voor mensen met kanker!

Aanmelden

De gemeente Barendrecht is op zoek naar concrete projecten die met (een deel van) het geld gefinancierd kunnen worden. Bent u betrokken bij of kent u een goed doel in Barendrecht of omgeving dat een relatie heeft met kanker? Dan kunt u een aanvraag indienen om aanspraak te maken op een deel van de beschikbare € 35.000,-. Inzendingen kunnen bij voorkeur worden ingediend via de mail: d.san@barendrecht.nl. Vermeld daarbij uw contactgegevens en motivatie. U kunt ook een brief sturen naar de gemeente ter attentie van mevrouw D. San, Postbus 501, 2990 EA Barendrecht.

Kiezen

Uit de inzendingen worden 1 of meer doelen gekozen die voor het geld in aanmerking komen. Dit gebeurt door een speciaal comité, dat gevormd wordt door de heer en mevrouw Ter Borg (afgelopen jaren de organisatoren van de Doorkomst in Barendrecht), burgemeester Jan van Belzen en demissionair wethouder Cees Versendaal.

Bekendmaking

Burgemeester Jan van Belzen maakt tijdens de Doorkomst op maandag 9 juni op feestelijke wijze bekend wie (een deel van) de € 35.000,- gaat ontvangen. Alle vertegenwoordigers van de ingediende doelen worden hier voor uitgenodigd. Wij houden u uiteraard op de hoogte!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »