Kinderen spelen met plezier op speelpleintje aan de Chopinstraat in Barendrecht!

BARENDRECHT –  [Foto’s + Video] De buurtbewoners van de Chopinstraat hebben er vanaf vandaag (Vrijdag 4 april 2014) een nieuw bord bij. Op het bord staat hoe er op het plein wordt gespeeld in de vorm van positieve omgangsregels.

“Wij spelen hier met plezier!”

Vandaag werd een bord op het speelpleintje onthuld waar zowel kinderen als ouders worden herinnerd aan hoe je positief met elkaar om kunt gaan. Nadat buurtsportcoach Rob Storm 8 weken lang samenwerkingsspelen organiseerde met de kinderen werd dit vandaag (Vrijdag 4 april 2014) afgesloten met de onthulling van het bord: een blijvende herinnering aan de juiste manier waarop kinderen met plezier met elkaar kunnen spelen.

Na een swingende warming-up door de kinderen samen met de buurtsportcoach, werd het bord aan de Chopinstraat onthuld. De kinderen hebben een certificaat gekregen om te laten zien dat ze aardig met elkaar kunnen spelen. Uiteraard kon het deze middag ook niet ontbreken aan sport en spel. Naast een springkussen en andere spellen voor de kinderen was er ook iets te snoepen en te drinken.

Samenwerkingsspelen

In de wijk wonen veel kinderen die op het plein van de Chopinstraat spelen. Er heerste de afgelopen maanden een negatieve sfeer. De kinderen hadden veel ruzies op het plein, waardoor er zelfs kinderen liever binnen bleven. “Een kwalijke zaak”, aldus buurtbewoonster Natasja Willemstein. Ze vond samen met andere betrokken ouders dat er iets aan gedaan moest worden. Er werd contact gelegd met Rob Storm, Buurtsportcoach in Barendrecht.

Rob is na een intakegesprek gelijk aan de slag gegaan. “Ik merkte dat er veel betrokkenheid was onder de ouders en dat ze er echt wat wilden veranderen. Dit is een typisch geval waarvoor de Buurtsportcoach in het leven is geroepen, het verbinden en ondersteunen bij het oplossen van problemen in de wijken”, vertelt de enthousiaste Buurtsportcoach.

Het project bestond uit 8 weken sporten op het plein waarbij vooral samenwerkingsspelen werden gedaan. “Het is soms goed om door een ‘vreemde’ een spiegel voor gehouden te krijgen, om tot een beter resultaat te komen. Ik confronteerde kinderen met hun gedrag en liet de groep oplossingen bedenken. Zo maken ze uiteindelijk zelf de afspraken”.

Tijdens de ontmoetingen werden de ouders ook gevraagd mee te sporten, om zo ook handvatten te krijgen om het in de toekomst over te nemen en te coördineren. Daarnaast is er uitvoerig met de ouders besproken wat er op het bord moest komen te staan. “Het is leuk dat kinderen nu een tastbaar product hebben wat ze elke keer weer even aan dit project doet denken. We wilden een positieve benadering met de nadruk op plezier maken”, vertelt Natasja. “Het enige wat we nog wel graag gerealiseerd zien worden is het daadwerkelijk veilig maken van het plein. Auto’s rijden hier erg hard en het is altijd hopen dat er niets gebeurd.

Nu het plein een veilig pedagogisch klimaat heeft, zouden we graag in gesprek gaan met de gemeente om het plein veilig te maken voor onze kinderen”.

Meer informatie over de Buurtsportcoach: Facebook Buurtsportcoach BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »