Toename van overlast Middeldijkerplein en Carnisse Veste: Wat eerst een waarschuwing was, wordt nu een boete

BARENDRECHT – De politie in Barendrecht zal de komende tijd strenger optreden tegen overlast op en rond het Middeldijkerplein en winkelcentrum Carnisse Veste. Er komen de laatste tijd weer vaker meldingen bij de politie binnen over overlastgevende jeugd. De politie benadrukt dat jongeren welkom zijn en blijven op het Middeldijkerplein, maar dat dit niet tot overlast mag leiden.

Om dit af te dwingen zullen er dan ook geen waarschuwingen meer worden gegeven voor overlast, maar direct boetes worden uitgeschreven, zo laat de politie weten: “Doordat de overlast toeneemt, zal er de komende tijd meer toezicht aanwezig zijn en wordt er ook strenger opgetreden in samenwerking met de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Barendrecht en de beveiliging van het winkelcentrum. Wat eerst een waarschuwing en/of een goed gesprek was, wordt nu een proces-verbaal.

Overlastmeldingen

Politie Barendrecht: “Overlast bestaat onder andere uit het achterlaten van rotzooi, het vernielen van goederen, het treiteren van winkelend publiek en geluidsoverlast (soms in combinatie met elkaar). Zolang er geen overlast veroorzaakt is de jeugd uiteraard nog gewoon welkom.
Laten we er met elkaar voor zorgen dat winkelcentrum Carnisse Veste en het Middeldijkerplein, een schone, veilige, maar zeker ook een gezellige plek blijft voor zowel jong als oud

De politie en handhavers van de gemeente kunnen boetes uitschrijven op basis van de APV, waaronder zaken als:

  • Artikel 2:48 – verboden drankgebruik
  • Artikel 2:48a – verbod gebruik lachgas
  • Artikel 2:49 – verboden gedrag bij of in gebouwen
  • Artikel 2:50 – hinderlijk gedrag in voor het publiek toegankelijke ruimten
  • Artikel 2:50a – messen en andere voorwerpen als wapen bij zich te hebben op de openbare weg
  • Artikel 22 Afvalstoffenverordening – achterlaten van straatafval


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »