Alternatieve Roparun doorkomst bij brandweerkazerne in Barendrecht door hulpverlenersteam

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanwege de coronamaatregelen is de jaarlijkse Roparun verplaatst naar oktober van dit jaar (en voorlopig alleen in Nederland). Normaliter zouden de Roparun teams wel dit weekend van start zijn gegaan in Frankrijk en Duitsland en vervolgens op maandag Barendrecht passeren.

Om nu al geld op te halen voor het goede doel heeft het Roparunteam van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR Team 1-1-2) een alternatieve Roparun gelopen. In 24 uur tijd hebben ze gisteren (Zaterdag 22 mei 2021) zoveel mogelijk brandweerkazernes in de regio bezocht. Rond 20:00 uur gisteravond (Zaterdag 22 mei 2021) kwam het team langs de brandweerkazerne van Barendrecht, waar ze werden aangemoedigd door de Barendrechtse brandweervrijwilligers. Vlak voordat het team zou langskomen, werd de brandweer met spoed gealarmeerd voor een melding in Barendrecht. Ze waren net weer op tijd terug bij de kazerne om de teamleden nog succes te wensen.

De afstand die ze hebben afgelegd is ongeveer 270 kilometer en was verdeel over twee teams van 4 personen (gemiddelde snelheid van 11,2 km/u). Iedere 4 uur wisselden de team elkaar af en binnen het team werd er iedere keer 1 km gelopen en dan gewisseld met één van de drie fietsers.

Het team heeft dankzij alle donaties inmiddels al € 5.970 opgehaald voor de Roparun. Doneren is nog steeds mogelijk via de website van de Roparun.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »