GGD begonnen met coronavaccinaties in de Bongerdhal in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De GDD is vanochtend (Donderdag 13 mei 2021) begonnen met het vaccineren in de Bongerdhal in Barendrecht. In de sporthal langs de Dierensteinweg ontving Ad Jonkers uit Barendrecht het eerste Pfizer vaccin.

De komende dagen zullen enkele honderden personen per dag worden gevaccineerd tegen het coronavirus. De GGD zal dit aantal volgende week hebben opgeschaald naar 800 per dag en uiteindelijk naar 1.000 per dag. In de sporthal zijn 8 priklijnen ingericht. Na het ontvangen van het vaccin moet de gevaccineerde nog 15 minuten in de wachtruimte plaatsnemen.

Prikken

Burgemeester Van Belzen liet zich vanochtend (Donderdag 13 mei 2021) op de nieuwe vaccinatielocatie informeren door GGD vaccinatiemanager Evelien van den Broek. Van Belzen is blij dat nu ook in Barendrecht is begonnen met vaccineren: “Vanaf vandaag (Donderdag 13 mei 2021) hebben we er een goed bereikbare vaccinatielocatie bij in onze regio. Fijn dat onze inwoners vanaf dichterbij huis terecht kunnen voor een vaccinatie. Ik hoop natuurlijk dat iedereen die wordt opgeroepen dan ook gebruik maakt van de mogelijkheid om zich te laten vaccineren.

De burgemeester zelf zal over 3 weken ook zijn vaccinatie krijgen, zo liet hij weten. “Wij hopen natuurlijk dat -door deze locatie die goed bereikbaar is voor de Barendrechtse inwoners- de Barendrechters zich massaal laten vaccineren, want het is ontzettend belangrijk“, aldus de burgemeester: “Willen we het virus eronder krijgen, dan is vaccinatie de sleutel tot succes.

Eerder werd de sporthal al – tijdelijk – door huisartsen gebruikt. De tweede prik door deze huisartsen zal ook weer in de Bongerdhal worden gegeven.

Afspraak maken

Het vaccineren kan alleen na een uitnodiging per post via het RIVM. Het kan zijn dat er op het moment dat u belt geen plek is op de locatie van uw keuze. Dit duurt nooit langer dan een paar dagen. De GGD maakt niet meer afspraken dan er vaccins zijn. U kunt een afspraak maken voor een andere locatie, of later terugbellen. U kunt ook op coronavaccinatie-afspraak.nl kijken om te zien waar er eerder plek is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »