Werkzaamheden van start voor nieuw skatepark in Riederpark

BARENDRECHT – Vier basisschoolleerlingen stuurden vorig jaar een brief naar de gemeente over hun grote hobby: skaten. Ze doen het graag, maar gaven aan dat de skatevoorziening in het Riederpark te beperkt was om goede trucjes te leren.

Hun wens voor een vernieuwd skatepark werd ondersteund door zo’n 100 handtekeningen van andere kinderen. De gemeente ging met de kinderen in gesprek en na zorgvuldig onderzoek sprongen de seinen op groen om iets moois te realiseren op de bestaande skateplek.

De werkzaamheden voor de herinrichting van de skatevoorziening begonnen vorige week. De oude toestellen zijn toen weggehaald.

Update 23 juni: Door leveringsproblemen bij de fabrikant zullen de vervangende toestellen toch niet meer voor de zomervakantie worden geplaatst. “Vanwege de explosief toegenomen vraag naar grondstoffen als staal, hout en aluminium in tijden van corona neemt het tekort hieraan enorm toe. Daarom lopen de levertijden flink op. (…) Een flinke domper, maar er zit niets anders op dan nog meer geduld te hebben.”, aldus de gemeente.

Nieuwe toestellen

Op de locatie ligt inmiddels nieuw asfalt. Naar verwachting worden de nieuwe skatetoestellen eind juni geplaatst. Vanwege leveringsproblemen bij de leverancier is dat later dan gepland. De gemeente heeft onderzocht of er tot die tijd tijdelijke toestellen kunnen worden neergezet. Helaas is dit geen optie, omdat het de nieuwe asfaltlaag beschadigt.

Er is dus nog even geduld nodig, maar voor de zomervakantie moeten de nieuwe skatetoestellen in gebruik zijn. Dan is de wens van de kinderen gerealiseerd en kunnen zij weer heel wat jaren vooruit met het vernieuwde skatepark in Carnisselande.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »