Kiss & Ride bij CBS Smitshoek aan de Riederhof opgeheven: "Wordt niet gebruikt op de wijze zoals dit gewenst is"

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft vorige week een verkeersbesluit doorgevoerd waardoor de Kiss & Ridestrook bij basisschool CBS Smitshoek aan de Riederhof wordt opgeheven. De strook langs de weg mocht op maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 16:00 uur alleen worden gebruikt om kort stil te staan en iemand in/uit te laten stappen.

De gemeente heeft deze strook inmiddels opgeheven omdat “de Kiss & Ridestrook aan de Riederhof te Barendrecht niet gebruikt wordt op de wijze zoals dit gewenst is“. Op de plek komen nu 8 reguliere parkeerplaatsen.

Kiss & Ride

De gemeente beargumenteert de verandering onder andere door te stellen dat een Kiss & Ridestrook niet nodig is: “het direct in- en uit laten stappen is toegestaan op de rijbaan” en dat hierdoor “minder in- en uitvoegbewegingen plaatsvinden rondom de school.

Na een positief advies van de politie heeft de gemeente het verkeersbesluit op 4 december 2020 genomen. De verandering treedt, officieel gezien, vandaag (Zaterdag 12 december 2020) in werking.

Politiecontrole: Eén boete

Afgelopen week heeft de politie ook een parkeercontrole gehouden rond CBS Smitshoek: “Op woensdag 9 december 2020 heeft een politiestudent van ons basisteam Oude Maas, in samenwerking met de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Barendrecht en studenten van de HTV-opleiding toezicht gehouden op het parkeergedrag van automobilisten rond basisschool CBS Smitshoek aan de Riederhof in Barendrecht. Dit in het kader van zijn opleiding om een probleem aan te pakken in een wijk. Het zichtbaar aanwezig zijn resulteerde in goed parkeergedrag, er is slechts 1 proces-verbaal uitgeschreven voor het niet parkeren in een parkeervak.

De gemeente heeft de afgelopen maanden bij meerdere (basis)scholen wijzigingen doorgevoerd in de verkeerssituatie. In de directe omgeving van diverse scholen werd er een ‘stopverbod’ ingesteld om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen.

Foto via: Google StreetviewBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »