Politieauto

BARENDRECHT – Een man en vrouw uit Rotterdam zijn eind juni veroordeeld tot 150 uur taakstraf en het terugbetalen van €5.324 aan netbeheerder Stedin voor het hebben van twee hennepkwekerijen. De politie ging een jaar eerder, in juli 2019, naar een woning aan de Molenleede en ontdekte daar een hennepkwekerij. Twee aanwezigen werden aangehouden.

Als gevolg van de ontmanteling van de hennepkwekerij zaten 25 omwonenden 7 uur lang zonder stroom. De kwekerij tapte illegaal elektriciteit af.

Hennepteelt

Twee weken na het oprollen van de hennepkwekerij in Barendrecht werd er ook in Schiedam nog een hennepkwekerij opgerold waar deze 2 personen bij betrokken waren. Ook hier werd illegaal stroom afgetapt voor de kwekerij.

De man en vrouw zijn (bij verstek) veroordeeld tot 150 uur taakstraf en ze moeten €5.324 (terug)betalen aan netbeheerder Stedin, waar ze de elektriciteit ‘wederrechtelijk van hebben toegeëigend door middel van verbreking‘, kortom: gestolen . De geldboete moet in ieder geval door één van de twee worden betaald, als het totaal maar op het eerdergenoemde bedrag komt. Mocht er niet betaald worden, dan zullen ze 61 dagen moeten zitten en op een later moment alsnog betalen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »