Eben-Haëzerkerk, Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – De Eben-Haëzerkerk aan de Voordijk in Barendrecht heeft besloten om het aantal bezoekers per kerkdienst toch te maximaliseren op 30 personen. Vorige week had de kerk nog besloten om 250 bezoekers per dienst uit te nodigen. Na intern beraad is gisteravond (Donderdag 15 oktober 2020) anders besloten:

In overleg met de veiligheidscommissie heeft de kerkenraad besloten dat het aantal bezoekers per dienst verminderd zal worden, tot 30 personen, dit conform de adviezen van het CIO en de overheid. (…) Ook zullen er voorlopig geen huisbezoeken plaatsvinden.” De kerk sluit zich hiermee alsnog aan bij de adviezen van het CIO, de minister en de oproep van burgemeester van Belzen. Ook wordt bezoekers verzocht een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en vertrekken.

250 bezoekers

Het NPO programma De Nieuwe Maan heeft afgelopen week een reportage over de kwestie in Barendrecht gemaakt. In de 8-minuten durende video wordt gesproken met inwoners en de woordvoerder namens de kerk:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »