Eben-Haëzer kerk, Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft naar aanleiding van de berichtgeving over het aantal kerkbezoekers in de Eben Haezerkerk in Barendrecht, vanochtend (Zondag 11 oktober 2020) om 9:20 uur onderstaand bericht gedeeld via de gemeentewebsite.

De burgemeester steunt het advies om maximaal 30 bezoekers toe te laten tot de kerstdienst, niet te zingen en om mondkapjes te dragen. Hierover heeft hij gisteravond (Zaterdag 10 oktober 2020) nog contact gehad met de scriba van de kerkenraad. In het nieuwsbericht van de gemeente Barendrecht staat verder niets over of de advisering van de burgemeester hun keuzes nog heeft doen veranderen (Update 10:28 uur: De samenzang in de kerk van één vers is doorgegaan zoals eerder aangekondigd):

“Burgemeester Van Belzen steunt advies kabinet en CIO over kerkdiensten”

In de media heeft het bericht over de Eben-Haëzer kerk aan de Voordijk in Barendrecht veel reacties opgeroepen(*). De kerk zal vandaag, 11 oktober, 250 leden per dienst toelaten. Hiertoe heeft de kerkenraad afgelopen donderdag besloten. Burgemeester Jan van Belzen heeft zaterdag 10 oktober contact gehad met de scriba van de kerkenraad van de Eben-Haëzer kerk. Van Belzen steunt het advies van het kabinet en de CIO om het bezoekersaantal terug te dringen tot 30.

Er is gesproken over het advies van het CIO (Interkerkelijk Contact Overheidszaken) aan aangesloten kerken om het aantal bezoekers zo mogelijk en bij voorkeur terug te brengen tot het maximum van dertig. Het CIO raadt verder kerken dringend aan om mondkapjes te dragen, zingen te beperken en zoveel mogelijk online diensten. Dit advies heeft minister Grapperhaus afgesproken met kerkelijke koepels na de ophef van afgelopen weekend over drukbezochte kerkdiensten in Staphorst. De burgemeester van Barendrecht steunt het advies van het kabinet en de CIO.

Artikelfoto: De Eben-Haëzer kerk aan de Voordijk in BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »