BARENDRECHT – Vanochtend (Maandag 12 oktober 2020) om acht uur hebben burgemeester Jan van Belzen en wethouder Reshma Roopram de regenboogvlag gehesen op het gemeentehuis van Barendrecht. Tegelijkertijd werd bij jongerencentrum BLOK0180 op campus Lagewei eveneens een regenboogvlag gehesen.

We doen dit als zichtbare ondersteuning voor de lhbti’ers, maar ook als boodschap aan alle Barendrechters om zich in te zetten voor de acceptatie van diversiteit”, vertelt wethouder Reshma Roopram.

Regenboogvlag

Elk jaar tijdens Coming Out Day (‘Kom-uit-de-kast-dag’) wappert door heel Nederland bij veel gemeentehuizen, scholen en organisaties de regenboogvlag. Dit als teken dat iedereen mag liefhebben wie hij of zij wilt en n daar ook publiekelijk voor mag uitkomen. Of je nu lesbisch, hetero, homo, bi, transgender of interseks (lhbti) bent. Ook Barendrecht doet hieraan mee. Het voltallige college staat achter de boodschap van Coming out Day.

11 oktober

Coming Out Day wordt jaarlijks op 11 oktober gehouden. De gemeente Barendrecht heeft in 2016 besloten om de regenboogvlag op te nemen in het vlagprotocol voor het gemeentehuis. Omdat 11 oktober dit jaar (weer) op een zondag valt, is besloten om de vlag een dag later te hijsen (eerstvolgende dag dat het gemeentehuis open is).

Ontbijt

Samen met ambtenaren van de BAR-organisatie, Peter de Lang van COC Rotterdam en Kijk op Welzijn (jongerenwerk) is in BLOK0180 een Coming Out Day ontbijt georganiseerd om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Heb je zelf nog vragen of wil je anoniem in gesprek? Dan staan de jongerenwerkers van de gemeente Barendrecht voor jou klaar. Ze zijn te bereiken via: jongerenwerk@kijkopwelzijn.nl

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hebben jullie de regenboogvlag al voor de school zien wapperen? #regenboogvlag #openchristelijkeschool #verlegjegrenzenopcalvijngroenehart

Een bericht gedeeld door Calvijn Groene Hart (@groene_hart_calvijnschool) opBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »