Spelmiddag in sporthal Waterpoort: "Op een speelse manier kennismaken met het hebben van een beperking"

BARENDRECHT – Inwoners en andere betrokkenen kunnen tot 1 november ideeën aandragen voor betere toegankelijkheid en inclusie in Barendrecht. Basisschoolleerlingen zijn hiermee begonnen tijdens een inclusieve spelmiddag vorige week woensdag in sporthal Waterpoort.

De basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 maakten op een speelse manier kennis met het hebben van een beperking. Ze deden verschillende activiteiten, waaronder een rolstoelestafette en geblinddoekt voetballen. Wmo-hulpmiddelenleverancier Meyra en aannemersbedrijf Huizer Bouw zorgden voor de materialen. Buurtsportcoaches van KijkopWelzijn en Eiland Milène verzorgden de spelmiddag in samenwerking met Stichting Kleurrijk. Wethouder Reshma Roopram, kinderburgemeester Maas van der Graaf en zijn opvolger Iglaas Adnaan openden de middag.

Ideeën voor inclusie

De twee kinderburgemeesters gingen met de kinderen in gesprek over manieren om Barendrecht voor iedereen toegankelijk te maken. Iglaas wordt morgenavond (Dinsdag 13 oktober 2020) benoemd tot nieuwe kinderburgemeester. Zij heeft als speerpunt dat Barendrechtse speeltuinen ook toegankelijk moeten zijn voor kinderen in een rolstoel.

De ideeën worden samengevoegd in de Lokale Inclusie Agenda. Tot 1 november kunnen ook andere inwoners en betrokkenen ideeën aandragen voor de Lokale Inclusie Agenda. Enkele voorbeelden staan al op platformhandicap.nl.

Inclusief onderwijs

Het parallelle volwassenenprogramma over inclusief onderwijs ging als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen niet door. Rick Brink, Minister van Gehandicaptenzaken, heeft aangegeven graag naar Barendrecht te komen als de bijeenkomst komend voorjaar alsnog doorgaat.

Foto: De nieuwe kinderburgemeester, Iglaas Adnaan, opent de inclusieve spelmiddag. Rechts in de rolstoel: wethouder Roopram.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »