Kinderburgemeester Maas van der Graaf officieel benoemd

BARENDRECHT – Durf jij te zeggen wat je belangrijk vindt? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Grijp dan nu je kans en wie weet ben jij volgend jaar de nieuwe kinderburgemeester van Barendrecht.

Deze speciale baan heb je voor 1 (school)jaar. Alle kinderen die in groep 8 zitten mogen solliciteren.

Waar moet je aan voldoen?

De belangrijkste twee voorwaarden voor het kinderburgemeesterschap is dat je in het schooljaar 2020 – 2021 in groep 8 van een basisschool moet zitten en dat je in Barendrecht woont. Verder vind je het leuk om in de belangstelling te staan, kun je goed en vlot spreken, kom je graag op voor de belangen van kinderen en ben je tijdens het schooljaar 2020 – 2021 beschikbaar voor allerlei activiteiten.

Hoe meld je je aan?

Stuur een e-mail en/of filmpje waarin je vertelt waarom jij kinderburgemeester wilt worden. Geef hierin aan wat jij aan zou pakken als kinderburgemeester. Wat is jouw belofte aan de kinderen van Barendrecht? Verder is het belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) het toestemmingsformulier invullen.

Praktische informatie

  • Aanmelden kan tot 28 augustus via kinderburgemeester@barendrecht.nl.
  • De jury kiest uit alle aanmeldingen 3 kandidaten.
  • Deze 3 kandidaten presenteren zich op woensdag 23 september aan de jury.
  • De kinderburgemeester wordt op dinsdag 13 oktober officieel benoemd door de gemeenteraad.

Artikelfoto: Kinderburgemeester Maas van der Graaf (rechts) officieel benoemd (nov, 2019), als opvolger van de eerste kinderburgemeester Anaïs Swirc.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »