Kinderburgemeester Maas van der Graaf officieel benoemd

BARENDRECHT – Maas had al wat dingen ondernomen als kinderburgemeester, maar dinsdag 12 november is hij ook officieel geïnstalleerd. Tijdens de gemeenteraadsvergadering nam hij de ambtsketen over van Anaïs Swirc. Precies op tijd, want zaterdag komt Sinterklaas aan in Barendrecht en die wil Maas heel graag ontmoeten.

Dit schooljaar is Maas ambassadeur kinderzaken. Hij gaat met de burgemeester en andere mensen in de gemeente in gesprek gaan over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen.

Doelen

Maas heeft ook drie persoonlijke doelen geformuleerd. Hij wil zich inzetten voor een rookvrije generatie. Hiervoor wil hij langsgaan bij scholen en sportclubs om hen te vragen na te denken over rookvrije zones.

Ook wil hij dat jong en oud meer met elkaar in contact komen door met kinderen te gaan koken voor ouderen, samen met zijn kookclub.

Zijn derde doel heeft te maken met verkeersveiligheid, om precies te zijn MONO, ongestoord onderweg. Hij wil in gesprek met jongeren en wijkagenten, om ervoor te zorgen dat iedereen in Barendrecht de risico’s ziet van het gebruik van de telefoon in het verkeer.

Afscheid Anaïs

Anaïs maakte als eerste kinderburgemeester van Barendrecht een grote indruk. Zo heeft ze zich ingezet om jongeren en ouderen met elkaar in contact te brengen om eenzaamheid te verminderen. Daarnaast maakte zij veel indruk met haar speech tijdens de herdenkingsdienst op 4 mei 2019. Daar vertelde zij over haar Joodse achtergrond, de rituelen in haar gezin en de realiteit van onveiligheid en onverdraagzaamheid waar zij door haar Joodse achtergrond mee te maken krijgt.

Foto: Anaïs Swirc, burgemeester van Belzen en Maas van der GraafBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »