Maas van der Graaf is de nieuwe kinderburgemeester van Barendrecht

BARENDRECHT 14 september – Vandaag (Zaterdag 14 september 2019) hebben 3 kandidaat-kinderburgemeesters zich gepresenteerd aan een jury van de gemeente Barendrecht.

De jury met onder meer burgemeester Jan van Belzen en huidig kinderburgemeester Anaïs Swirc heeft na beraad gekozen voor Maas van der Graaf. Hij wordt de tweede kinderburgemeester van Barendrecht.

Update 20 sept: In verband met persoonlijke omstandigheden van de nieuwe kinderburgemeester Maas van der Graaf, kan de geplande installatie van dinsdag 24 september niet doorgaan. Het afscheid van Anaïs Swirc wordt ook verplaatst. Zodra er een nieuwe datum bekend is, brengen wij u hiervan op de hoogte.

Ambassadeur kinderzaken

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 24 september 2019 draagt Anaïs haar ambtsketen over aan Maas. Vanaf die dag is hij ambassadeur kinderzaken, Maas gaat met de burgemeester en andere mensen in de gemeente in gesprek over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Ook gaat Maas het komend schooljaar met burgemeester Jan van Belzen mee naar evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas. Hij zal daar soms ook een korte toespraak houden.

Burgemeester Jan van Belzen: “Maas had een inspirerend verhaal met mooie thema’s. Verfrissende ideeën waarin hij heel Barendrecht wil betrekken. Hij wil een beweging creëren en verbinden en dat is wat een burgemeester hoort te doen. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij een waardig opvolger van Anaïs gaat zijn!

Op de foto v.l.n.r.: Anaïs Swirc, Maas van der Graaf, burgemeester Jan van Belzen. 

Kinderburgemeester van Barendrecht

Om de afstand tussen gemeente en kinderen te verkleinen, wordt door de gemeente Barendrecht veel gedaan aan kinderparticipatie. Stichting Open Limonade helpt de gemeente Barendrecht hierbij. Een van de activiteiten die de gemeente organiseert is ‘Op de thee bij de burgemeester’. Bijna 200 kinderen (10-jarigen) drinken jaarlijks thee met de burgemeester, en geven daarbij input over wat er leeft bij kinderen. Daar is de wens voor een kinderburgemeester uitgesproken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »