Aanleg van voorlopige parkeerplaatsen aan het Onderlangs

BARENDRECHT – Aan het Onderlangs waar voorheen warenhuis Wesdijk gevestigd was, komt een parkeerterrein. Gemeente Barendrecht: “Extra parkeerplekken is iets waar in het centrum behoefte aan is. Door de ruimte die is ontstaan, wordt laden en lossen voor de winkels aan het Onderlangs makkelijker.

Nu het pand gesloopt is, komt er eerst een tijdelijke parkeerplaats. Dan kunt u hier al parkeren voordat het definitieve parkeerterrein wordt aangelegd. De werkzaamheden zijn deze week gestart.

Vergroening

In het ontwerp voor het definitieve parkeerterrein is ook aandacht voor groen, aldus de gemeente: “Planten en bomen zorgen dat het Onderlangs sfeervoller en aantrekkelijker wordt voor omwonenden, bezoekers en ondernemers van het winkelgebied. Ook zorgen we er met meer groen voor dat we minder last hebben van de gevolgen van klimaatverandering. Bomen en struiken zijn goed voor de afvoer van regenwater en geven verkoeling bij hitte. We onderzoeken of we de waterafvoer nog verder kunnen verbeteren. Dit is een onderdeel van het rioleringsplan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »