Sloop van voormalig warenhuis Wesdijk aan het Onderlangs begonnen

BARENDRECHT – [Foto’s] Een sloopbedrijf is deze week gestart met de sloop van voormalig warenhuis Wesdijk aan het Onderlangs. Er is begonnen met het verwijderen van asbest. De sloop duurt in totaal ongeveer vier weken. Warenhuis Wesdijk sloot eind 2018 na 54 jaar de deuren.

Het terrein dat vrijkomt na de sloop word door de gemeente ingericht als parkeerterrein. Door de extra ruimte wordt laden en lossen voor de winkels aan het Onderlangs makkelijker. Na de sloop komt er eerst een tijdelijke parkeerplaats. Dan kunt u hier al parkeren voordat het definitieve parkeerterrein wordt aangelegd.

Nieuw ontwerp

Gemeente Barendrecht: “Op dit moment zijn we nog bezig met het ontwerp hiervan, waarin we onder andere aandacht hebben voor groen. Dit zorgt ervoor dat het Onderlangs sfeervoller en aantrekkelijker is voor omwonenden, ondernemers en bezoekers van het winkelgebied. Ook spelen we in op het veranderend klimaat. Groen is goed voor de afvoer van regenwater en geeft verkoeling bij hitte. Ook onderzoeken we, als onderdeel van het rioleringsplan, verdere mogelijkheden om de waterafvoer te verbeteren.

Zie ook: Aanleg van (tijdelijke) extra parkeerplekken aan het Achterom eind juni van start
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »