Aanleg van (tijdelijke) extra parkeerplekken aan het Achterom eind juni van start

Op de plek waar grenzend aan het Achterom 16 woningen zijn gesloopt, legt de gemeente op een deel daarvan een tijdelijke parkeerplaats met veertig plekken aan. Het andere deel zaaien ze in met gras- en bloemzaad en dient als tijdelijke waterberging.

De werkzaamheden starten als alles volgens plan verloopt eind juni. De definitieve inrichting komt later. Deze hangt namelijk nauw samen met de ontwikkeling van het nieuwe Trefpunt. Gemeente Barendrecht: “Wij houden betrokkenen op de hoogte van het verdere proces.”

Tijdelijke inrichting

Dat het nog even duurt voordat het Achterom zijn definitieve inrichting krijgt, betekent niet dat de gemeente het terrein de komende tijd dan maar braak wil laten liggen. “Daarom zorgen we dat u er alvast kunt parkeren en het terrein er netjes uitziet. Zo profiteert u direct van de extra parkeergelegenheid.“, aldus de gemeente.

Zodra we er met de betrokken partijen uit zijn gekomen hoeveel ruimte er nodig is voor het nieuwe Trefpunt en de buitenruimte, gaan we verder met het ontwerp voor het Achterom. Naar verwachting zal dit in het najaar zijn. We willen dan ook uw wensen voor het Achterom meenemen in het ontwerp en gaan hiervoor een inloop-avond organiseren.

Andere aandachtspunten

Naast de samenhang met ’t Trefpunt zijn er nog meer aandachtspunten voor de nieuwe inrichting aan het Achterom. Zoals parkeren voor auto’s én voor fietsen zodat u gemakkelijk op de fiets naar het centrum kunt. Een plek voor de weekmarkt (de gemeente onderzoekt of deze aan het Achterom past), een groene uitstraling en een duurzame waterberging onder het Achterom.

Zie ook: Sloop van voormalig warenhuis Wesdijk aan het Onderlangs begonnenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »