Sloop van woningen aan de Mr. Lohmanstraat van start

BARENDRECHT – Patrimonium is begonnen met het slopen van de woningen aan de Mr. Lohmanstraat (2-32). De afgelopen week is er gewerkt aan de voorbereidende werkzaamheden: het verwijderen van asbest, het leeghalen van de tuinen en het strippen van de woningen (kozijnen, ramen en hout). Het gebied is afgesloten met hekken.

De woningen worden gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw en parkeerplekken.

Sloopkraan

Na deze werkzaamheden arriveert de sloopkraan in de straat en gaat aan de slag met een sorteergrijper: “Dit is een soort knijpbak waarmee de machinist onderdelen van de woning goed kan pakken en kan sorteren tijdens de sloopwerkzaamheden. Om het stof tot een minimum te beperken gebruiken de slopers water tijdens hun werkzaamheden. Dit wordt verneveld over de sloop om het vrijkomende stof neer te slaan.

De sloop werd eerder opgehouden door de aanwezigheid van gierzwaluwen, deze vogels nestelden zich onder de daken waardoor er niet direct een sloopvergunning kon worden verleend. De gemeente heeft samen met Patrimonium de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan maatregelen zodat deze dieren ook in de toekomst terug naar ‘huis’ kunnen.

Zie ook: Bouw van 93 appartementen in de Mr. Lohmanstraat start in 2019

Asbest

Patrimonium: “In januari lopen de asbestsaneerders in witte pakken door de straat. Het werkgebied wordt afgezet met asbestlint, ongeveer 5 meter rondom het te saneren gebied. De saneerder werkt volgens zeer strenge eisen die aan het saneren van asbest worden gehanteerd. Tijdens het verwijderen van asbest is er altijd een derde partij aanwezig die in de gaten houdt of dit volgens de regels gebeurt. Als het verwijderen is afgerond voert deze externe partij eerst metingen uit om te checken of het gebied veilig is en geven het daarna pas vrij.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »