Ingang parkeergarage Carnisse Veste, Portlandse Baan, Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente heeft de aangekondigde werkzaamheden en vernieuwingen aan de Portlandse Baan opnieuw uitgesteld. Het is inmiddels de vijfde keer in anderhalf jaar tijd dat deze werkzaamheden worden aangekondigd en weer uitgesteld.

Een omwonende zag dat er afgelopen week nog geen enkel teken van werkzaamheden te zien was en deed navraag bij BarendrechtNU. De gemeente kon vandaag (Dinsdag 8 oktober 2019) echter nog niet inhoudelijk reageren (vooralsnog dus onbekend waarom het weer is uitgesteld), maar de gemeente heeft al wel de informatie op haar website aangepast: De werkzaamheden gaan in februari/maart 2020 plaatsvinden.

Begin 2020

De plannen werden in maart 2018 bekend gemaakt., de werkzaamheden zouden vervolgens eind 2018 worden uitgevoerd (1). In november 2018 werd dit uitgesteld naar ‘begin 2019’ (2). In april/mei 2018 was de Portlandse Baan al slecht/niet bereikbaar i.v.m. grootschalige werkzaamheden aan het tramspoor, maar ook toen werden de werkzaamheden niet (tegelijkertijd) uitgevoerd.

Toen het eenmaal ‘begin 2019’ was, begonnen de werkzaamheden nog steeds niet. In mei 2019 kondigde de gemeente de werkzaamheden opnieuw aan met een andere datum: Ná de zomervakantie (2019) zouden de werkzaamheden worden uitgevoerd (3). Deze aankondiging bleek echter ook niet haalbaar, het project werd uitgesteld naar oktober – november (nu, 4e uitstel). Zonder hierbij een reden te vermelden heeft de gemeente haar website vandaag (Dinsdag 8 oktober 2019) wéér aangepast (5e keer uitstel): “Aan de Portlandse Baan worden in 2020 werkzaamheden verricht.” Gelukkig wordt het bericht verderop iets specifieker, de werkzaamheden gaan nu plaatsvinden in februari/maart 2020, althans…

Ontwerp

De werkzaamheden zullen (nog steeds) twee maanden in beslag gaan nemen en de parkeergarage van de Carnisse Veste blijft altijd via één kant bereikbaar. De gemeente spreekt echter nog steeds)over een ‘voorlopig ontwerp‘ van de maatregelen aan de Portlandse Baan. Bus inhammen (havens) en een extra rijstrook bij het uitrijden van de parkeergarage Carnisse Veste zijn onderdeel van de werkzaamheden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »