Plan voor verbetering uitrit parkeergarage Carnisse Veste: Extra invoegstrook langs Portlandse Baan

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft aangekondigde werkzaamheden aan de Portlandse Baan uitgesteld. De werkzaamheden bestaan uit: Opnieuw asfalteren, veiligheidsmaatregelen aanbrengen en de aanpassing aan de uitrit van de parkeergarage bij winkelcentrum Carnisse Veste.

In maart van dit jaar werd bekend gemaakt dat de aanpassingen nog voor het eind van 2018 zouden worden doorgevoerd. Afgelopen week liet de gemeente weten dat de werkzaamheden een kwartaal tot half jaar zijn uitgesteld (eind 2018 – begin 2019). Het is vooralsnog onbekend wanneer de werkzaamheden precies zullen starten.

Veiligheid: Auto’s, bussen en fietsers

Eén van de meest in het oog springende maatregelen is de aanleg van een extra rijbaan bij de uitrit van de parkeergarage Carnisse Veste (zie oranje strook op artikelfoto). De extra rijbaan wordt 30 meter lang en zal worden aangelegd op het grasveld tussen de huidige rijbanen. Automobilisten die de garage uit rijden hoeven daardoor niet meer midden op de kruising te wachten tot ze kunnen invoegen, maar kunnen direct naar de invoegstrook. Bij drukte kan deze strook ook als buffer dienen om 3 á 4 auto’s ruimte te bieden om tussen het verkeer op de Portlandse Baan (richting Rhoon) in te voegen.

De andere maatregelen moeten de verkeersveiligheid en doorstroming (oa voor bussen) gaan verbeteren. Zo zullen er ’50km drempels’ worden aangelegd en krijgen de bushaltes ‘buskommen’. Hierdoor hoeft de bus niet meer op de rijbaan te wachten, maar kan deze in een inham passagiers laten in/uitstappen. Ook zal er extra verlichting langs de weg worden geplaatst.

Voor fietsers zal de opstelruimte in het midden van de weg bij de Korte Koedoodsedijk worden verbreed.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »