Plan voor verbetering uitrit parkeergarage Carnisse Veste: Extra invoegstrook langs Portlandse Baan

BARENDRECHT – De gemeente heeft vanavond (Woensdag 7 maart 2018) een voorlopig plan gepresenteerd om de uitrit van de parkeergarage bij de Carnisse Veste veiliger te maken. Het gaat om een plan waar nog aan gesleuteld kan worden de komende tijd, bewoners konden tips en suggesties aanleveren.

Het plan omvat één extra invoegstrook voor verkeer dat de parkeergarage uit komt en richting Rhoon rijdt. Voor alle overige in/uit ritten veranderd er niets, ook het fietspad blijft op de huidige locatie liggen.

Extra strook

De extra rijbaan wordt in totaal 30 meter lang en zal worden aangelegd op het grasveld tussen de rijbanen. Automobilisten die de garage uit rijden hoeven daardoor niet meer midden op de kruising te wachten tot ze kunnen invoegen, maar kunnen direct naar de invoegstrook. Indien het druk is kan deze strook ook als buffer dienen om 3 á 4 auto’s ruimte te bieden om tussen het verkeer op de Portlandse Baan in te voegen.

Verkeersveiligheid

Aan de definitieve plannen wordt de komende tijd gewerkt, bovenstaand plan zal hiervoor de basis zijn. De uiteindelijke werkzaamheden zullen samen vallen met het herasfalteren van een groter deel van de Portlandse Baan. Mogelijk gaat de Carnisse Veste ook nog maatregelen nemen in de parkeergarage om de verkeersveiligheid te verbeteren, zoals bijvoorbeeld de aanleg van drempels bij de uitrit.

Foto: Impressie van waar de extra rijbaan moet komen (richting Rhoon)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »