Nieuwe appartementen 'Stationstuin' eind van de zomer in de verkoop

BARENDRECHT – Aan de westzijde van het station, op de voormalige zwembadlocatie, ontwikkelt bouwbedrijf BAM drie woonblokken met in totaal 82 levensloopbestendige appartementen. Het project staat ook wel bekend als de ‘Stationstuin‘. De omgevingsvergunning voor de bouw van Stationstuin is verleend, dit betekent dat de voorbereidingen voor de bouw van start gaan.

De gemeente maakte afgelopen week nieuwe grotere plannen bekend die ze hebben in het gebied ten oosten van station Barendrecht: De Stationstuinen kunnen plaats bieden aan duizenden (starters)woningen

Voorbereidingen

Aannemer Verheij Infra BV start maandag (23 september) met het bouwrijp maken van de grond. Te beginnen met de bouwstraat en de riolering. Deze werkzaamheden duren tot december 2019. Aansluitend vervangt de aannemer de riolering op de Devel. Deze straat wordt ook iets verplaatst.

Deze werkzaamheden duren tot eind januari 2020. De bouw van de drie woonblokken start medio november. Begin 2020 maakt de gemeente de definitieve inrichting bekend voor de buitenruimte. Hierover heeft eerder overleg plaatsgevonden met buurtbewoners (“Bewonersgroep Stationstuin”).

Omleiding en overlast

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer via borden omgeleid. Aan de Stationsweg plaatst de gemeente een snelheidsmeter en een trillingsmeter, om zo het (vracht)verkeer te monitoren op snelheid en trillingen.

Gemeente Barendrecht: “Wij proberen de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken en vragen om uw begrip tijdens de werkzaamheden. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marjolijn Rietveld via 06-12737026 of marjolijn@verheijsliedrecht.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »