Nieuwe schetsen Stationstuin: 82 huur- en koopappartementen in 3 gebouwen

BARENDRECHT – Gisteravond (Maandag 3 juli 2017) werden de laatste plannen voor de Stationstuin gepresenteerd. Geïnteresseerden konden langskomen in het gemeentehuis om de laatste ontwikkelingen voor de nieuwbouw te bekijken. De eerdere plannen uit 2016 zijn aangepast om bezwaren weg te nemen.

Het vorige plan bevatte 108 appartementen, dit aantal is terug gebracht naar 82. Van de drie gebouwen zijn tevens een aantal bouwlagen verlaagd. Zo is één gebouw van 8 naar 6 lagen gegaan en een ander gebouw van 7 naar 6 lagen.

Koop en huur

De ontwikkelingen op de locatie Stationstuin zullen plaatsvinden op de oude zwembadlocatie en het stuk braakliggend terrein erachter (waar nu oa een basketbalveldje is). Ontwikkelaar BAM heeft in het huidige plan 3 gebouwen opgenomen met daarin 23 sociale huur appartementen, 30 koop appartementen en 29 beleggershuur appartementen (82 totaal).

Er zullen in totaal 136 tot 140 parkeerplaatsen worden aangelegd. De grote groenhaag tussen de nieuwbouw en huidige bewoners aan de Kwikstaart, Ekster en Bergeend zal blijven bestaan. Deze zal mogelijk nog wel worden ‘gefatsoeneerd’. De afstand tussen de nieuwbouw en bestaande woningen in de direct omgeving is tussen de 43 en 63 meter. BAM benadrukt dat de getoonde schetsen zijn opgesteld “om de volumes en ligging in het project tijdens de informatieavond weer te geven.” Na de zomer zal de architect met de Welstandscommissie in overleg gaan om de architectuur te bespreken.

Buitenruimte

Het fietspad vanuit de aangrenzende wijk wordt verlegd (Kwikstaart – Devel). De parkeerplaatsen aan de Stationsweg (thv de Devel/Linge) zullen daarnaast worden verplaatst: het geheel draait een kwartslag (zie foto). Daarnaast is de gemeente van plan om het fietspad vanaf de Bongerd (achter de atletiekbaan) door te trekken richting het station. Momenteel is hier alleen een doorgang voor de brandweer.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »