Zonnepanelen, Carnisselande, Barendrecht

BARENDRECHT – Patrimonium Barendrecht gaat de komende 2 jaar eengezinswoningen en appartementencomplexen in Barendrecht die daarvoor geschikt zijn, voorzien van zonnepanelen. Hierdoor kunnen ook huurders profiteren van zelfopgewekte, goedkope(re) stroom van eigen dak.

Om deze ambitie te realiseren werkt Patrimonium Barendrecht samen met Wocozon: een stichting zonder winstoogmerk opgericht om huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Onlangs ondertekenden Patrimonium Barendrecht en Wocozon hiervoor de contracten. In juni ontvangen de eerste huurders van de wijk Smitshoek een aanbieding.

Tot 70 procent voordeel op stroomrekening

Patrimonium Barendrecht en Wocozon bieden bewoners van sociale huurwoningen de kans om via hun woningcorporatie te profiteren van goedkope zonnestroom, zonder dat de bewoner of de woningcorporatie hoeft te investeren. De huurders betalen slechts € 1 per paneel per maand waardoor ze circa 70 procent minder stroomkosten aan hun energiebedrijf gaan betalen. Patrimonium Barendrecht: “Het verlagen van de stroomrekening is het uitgangspunt en daarom is stroom van eigen dak gegarandeerd altijd goedkoper dan stroom van het net.

Niet betalen voor panelen, alleen voor het gebruik

Bewoners betalen geen aanschafkosten voor de zonnepanelen maar betalen een maandelijkse bijdrage voor het gebruik van de panelen. Op elk dak komt het maximaal mogelijk aantal panelen, ongeacht het verbruik. Door de lage bijdrage levert zelfs overproductie geld op.

Per wijk worden een of meerdere informatieavonden georganiseerd. Bewoners ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Als eerste komen de huurders in Smitshoek aan de beurt. De eerste informatieavond staat gepland in juni.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »