Maandag 10 juni: Doorkomst van de Roparun in Barendrecht

BARENDRECHT – Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, passeren tussen 10.30 uur en 17.30 uur de 323 Roparunteams uit Hamburg en Parijs lopend en fietsend onze gemeente. Neem plaats op de tribunes op het Binnenhof (gemeentehuisplein) of wandel door Barendrecht en geniet van de spontane activiteiten van bewoners en supporters langs de route.

Update: Bekijk hier de live locaties van de (Barendrechtse) teams.

Op de kruising Boezemweg/Stationsweg, op het gemeentehuisplein, voor Heuvelsteyn, op het Doormanplein en bij Hospice de Reiziger worden de Roparunners extra feestelijk onthaald met (muzikale) activiteiten: “De Roparunners verdienen een warm welkom! Doet u mee?” Op het gemeentehuisplein zijn kinderactiviteiten en is er een horecaplein.

Roparun

De afgelopen maanden stonden voor de teams in het teken van heel hard trainen en zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met kanker. Dit geld gaat naar instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van de Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Zo ontving Hospice de Reiziger aan de Voordijk in 2016 een bedrag van €310.000 voor de inrichting van de gastenkamers.

Tijdens de Roparun 2019 doen er 2 teams uit Barendrecht mee: Carpe Diem en Team 315.

Route

De teams uit Hamburg en Parijs ontmoeten elkaar bij de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Ze lopen en fietsen via de Stationsweg, de Binnenlandse Baan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish in het centrum van Rotterdam. Op de Binnenrotte, ter hoogte van de Laurenskerk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »