Slootjesdag in de Zuidpolder op woensdag 6 juni: "Wat leeft er bij jou in de sloot?"

BARENDRECHT – Op woensdagmiddag 12 juni 2019 organiseert de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde een slootjesdag voor kinderen. Tijdens de Slootjesdag kan van 14:00 tot 16:00 uur in de Zuidpolder waterdiertjes vangen.

De activiteiten vinden plaats achter recreatieboerderij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtse weg 511. De locatie ligt midden in de Zuidpolder, vlak bij de Galloway runderen. Kom zo veel mogelijk op de fiets.

Waterdiertjes

Ga op zoek naar de geelgerande watertor, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en probeer de snelste zwemmer van de sloot te vangen. Het kan allemaal tijdens de jaarlijkse Slootjesdag. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders waterdiertjes vangen en waterproefjes doen.

Meewerken aan wetenschappelijk onderzoek

Waterdiertjes vangen is niet alleen leuk om te doen, tijdens de Slootjesdagen help je ook mee de waterkwaliteit te onderzoeken met behulp van citizen science. Iedereen kan de waarnemingen vastleggen op het speciale telformulier en invoeren ivn.nl/slootjesdagen. Je ziet dan gelijk wat de score van je slootje is! Met de resultaten brengen wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in kaart hoe gezond Nederlandse slootjes zijn.

Je kunt gratis meedoen. Geef je online op via natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda. (vermeld je naam en leeftijd). Deelname is beperkt, dus meld je snel aan.

« | »