Buurtbus tussen Carnisselande en Barendrecht Centrum gaat vanaf maandag 2 september rijden

BARENDRECHT – De Buurtbus tussen Carnisselande en Barendrecht Centrum (station Barendrecht) gaat in september van dit jaar rijden. De buslijn had eigenlijk een jaar geleden al moeten rijden, maar door problemen bij de levering van de bussen werd het project uitgesteld.

Initiatiefnemer Carsten Visser heeft laten weten dat Buurtbus lijn 603 / 604 vanaf maandag 2 september 2019 in Barendrecht gaat rijden. De RET heeft een ander voertuig gevonden om de buurtbus route mee te kunnen rijden. Wel zijn er nog zo’n 20 vrijwilligers nodig om met de bus te gaan rijden.

Buurtbus

De buurtbus zal in 20 minuten tijd de eerder vastgestelde route gaan rijden (de groene lijnen in de afbeelding bij dit artikel): Start bij de tram keerlus aan de Portlandse Baan, via de Smitshoekse Baan dwars door Carnisselande (Meerwede), onder de A29 door, en via de Dorpsstraat, Hoefslag en Binnenlandse Baan richting het station van Barendrecht. Vanaf Station Barendrecht rijdt de bus verder als lijn 604: Via de Driesprong, Punter en Middeldijk wordt er een rondje langs de wijk Ter Leede gereden, met o.a. een halte op de dijk, de 3e Barendrechtseweg en ter hoogte van de Kleine Duiker. Dit rondje wordt in 10 minuten gereden.

De bus gaat een uurdienst rijden en zal naar verwachting doordeweeks (maandag t/m vrijdag) tussen 7:30 en 17:30 uur gaan rijden. Vooralsnog gaat de buurtbus niet in het weekend rijden.

Vrijwilligers

De buurtbus wordt bestuurd door vrijwilligers. Initiatiefnemer Carsten: “Er zijn minimaal 20 vrijwilligers nodig om de lijn te kunnen rijden. Nieuwe aanmeldingen zijn welkom. Aanmelden kan via: busbarendrecht@outlook.com Iedereen van 18 tot 80 jaar met geldig rijbewijs B, stratenkennis van Barendrecht en een gezonde dosis humor mag zich aanmelden!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »