Wijk Buitenoord van boven (Drone foto)

BARENDRECHT – De gemeente gaat met de “Barendrechts Beste”-verkiezing sociale initiatieven financieel en/of faciliterend ondersteunen. Het project komt voort uit een in november 2018 door de gemeenteraad aangenomen motie: “De leukste Barendrechtse wijkactiviteit”

Wethouder Tanja de Jonge over de doelstelling van het project: “Barendrechts Beste is een waardering die wordt toegekend aan de sociale activiteit die op de meest succesvolle wijze buurtbewoners met elkaar verbindt en ervoor zorgt dat mensen (weer) meedoen in de samenleving. Daarnaast is deze waardering bedoeld om anderen te inspireren om zelf ook sociale activiteiten op te zetten.

Verkiezing

Iedereen kan tussen 6 en 28 mei een idee indienen voor een wijkactiviteit. Het thema voor Barendrechts Beste 2019 is ‘Jong in Barendrecht’, de exacte beoordelingscriteria volgen zodra de verkiezing daadwerkelijk van start gaat.

De eerste beoordeling zal in ieder geval worden uitgevoerd door Stichting KijkopWelzijn, hier wordt gecontroleerd of het ingediende project voldoet aan de (hierboven beschreven) doelstelling. Alle kanshebbers mogen daarna hun idee pitchen voor de jury (4 juni), bestaande uit de Gemeente Barendrecht, KijkopWelzijn en 2 (nader te bepalen) maatschappelijk partners.

Op basis van deze presentaties maakt de jury een selectie van 5 initiatieven. Daar kan vervolgens door alle inwoners uit Barendrecht (on- en 0ffline) op worden gestemd van 10 t/m 19 juni. Tijdens het ZomerFeest in de Oude Dorpskern wordt de winnaar bekend gemaakt (29 juni).

Winnaar

De winnaar kan rekenen op faciliterende en/of financiële steun van de gemeente ter waarde van maximaal €2.500. De wijkwethouder gaat in gesprek met de initiatiefnemers om erachter te komen wat het initiatief nodig heeft om te worden gerealiseerd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »