Politie onderzoekt dood Stefaan Bogaerts (55), vluchtauto van daders werd uitgebrand aangetroffen op Achterzeedijk

SPIJKENISSE/BARENDRECHT – Rond 21.20 uur op 21 september 2017 werd de Belgische zakenman Bogaerts doodgeschoten, tegenover een kroeg waar destijds vaak leden van de motorclub Caloh Wagoh kwamen. De daders zijn gevlucht in een zwarte BMW M5 Touring. Die auto is 20 minuten na de liquidatie brandend aangetroffen in Barendrecht, naast pannenkoekenhuis De Oude Maas aan de Achterzeedijk.

De politie vond daar ook kleding die in brand was geraakt en die vermoedelijk van de daders is geweest en heeft daarvan DNA-sporen weten veilig te stellen. Het is mogelijk dat die locatie in de dagen voorafgaand aan de moord is verkend. Laat het de politie weten als u daar aan de Achterzeedijk in Barendrecht iets verdachts heeft gezien op 21 september 2017 of kort ervoor.

Update 11 okt: De politie hield dinsdagmiddag (11 okt) een 47-jarige man uit Den Haag aan. Hij wordt verdacht van de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts. Vorige week heeft het programma Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor deze zaak. Daar zijn 4 tips voor binnen gekomen. Deze worden momenteel verder onderzocht. De politie had inmiddels voldoende informatie om de 47-jarige verdachte dinsdagmiddag in het huis van bewaring in Alphen aan den Rijn aan te houden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onderzoeken

Politie en Justitie beschouwen Caloh Wagoh als een ‘Outlaw Motorcycle Gang’. In het onderzoek naar de moord op Stefaan Bogaerts onderzoekt de politie het scenario of leden van Caloh Wagoh mogelijk betrokken zijn geweest. De motorclub Caloh Wagoh is eerder dit jaar in opspraak geraakt en kwam naar voren in de onderzoeken naar de aanslagen op De Telegraaf en Panorama en de moord op Reduan B, broer van een kroongetuige.

Overigens bestaat de bewuste kroeg aan de Lisstraat inmiddels niet meer. De eigenaar van het café dat nu op die locatie is gevestigd, heeft op geen enkele manier te maken met Caloh Wagoh of met criminele activiteiten.

Mogelijke drugshandel

Stefaan Bogaerts woonde in Brasschaat in België en verdiende de kost met het kopen en verkopen van zeecontainers. Hij heeft in de loop van de tijd fikse schulden opgebouwd, die hij voor zijn gezin verborgen hield. De politie vermoedt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in harddrugs en in een conflict verzeild is geraakt.

Onder vuur genomen

Op de avond van 21 september 2017 rijdt Stefaan Bogaerts enige tijd door Spijkenisse, in de Volkswagen Jetta die hij van zijn zoon heeft geleend. Het lijkt of hij de weg niet weet en dat hij niet zeker weet waar hij moet zijn. Om ongeveer 21.20 uur parkeert hij uiteindelijk in de Lisstraat, waar blijkt dat hij wordt opgewacht. Vrijwel direct wordt Bogaerts van dichtbij onder vuur genomen. Het slachtoffer overlijdt ter plekke.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die iets weten over de aanleiding of het motief voor de moord op Stefaan Bogaerts. Als u informatie heeft over een mogelijk verband tussen het slachtoffer en motorclub Caloh Wagoh, wordt u verzocht contact op te nemen. Wilt u een vertrouwelijk gesprek met de politie, waarbij uw gegevens niet in het dossier terechtkomen, belt u dan 079 – 34 58 999.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »